Prismelding 1. november 2020

Prisene fra verkene holder seg stabile, men valutaen har fått en oppgang inn i november.

Prisbildet er relativt stabilt fra produsentene, men endringene relaterer seg til kronekurshoppet inn i november samt enkelte produktjusteringer som kom litt senere. Stålmarkedet i Europa viser liten endring mot forrige måned. Mange stålverk forsøker i midlertidig å heve prisen på coil som brukes i bilindustrien. Noe av bakgrunnen her kan være å ha gode forhandlingskort til avtalene inn i 2021. På enkelte produkter slik som galvanisert coil er ledetiden lang og tilgjengeligheten har blitt skjerpet. Samtidig så har situasjonen av COVID19 i EU forverret seg, og usikkerheten som den medbringer legger en demper på fremtidsutsiktene og risikoviljen.

Vi ser endringer på rustfritt stål hvor vi opplever høyere legeringstillegg. Totalt sett får det ingen priseffekter ettersom vi har klart å få basisprisen ned. Vi ser en stigende trend på aluminium på råvarebørsene, men vi har ikke opplevd økte priser fra verkene enda.

Kobbermarkedet har steget jevnt gjennom måneden fra en dipp i slutten av september, og prisene for sink følger samme mønster. Bly derimot forsetter å holde seg på et vesentlig svakere nivå, mye på grunn av høye lagertall spesielt i EU. 

Se den siste prismeldingen her (.pdf). De fleste produkter vil ligge i nærheten av disse endringene, men avvik vil forekomme. Dersom du vil ha flere detaljer på utviklingen sjekk ut vår markedsrapport.

Logg deg inn i vår nettbutikk for full tilgang til dine priser!

Relaterte artikler