Miljømetall ™

Norsk Stål forplikter seg til å være den ledende stålgrossisten - også innen bærekraft.

Vi i Norsk Stål har samlet alle våre mest miljøvennlige alternativ under merket  Miljømetall ™. 

Dette skal være en samling av produkter som har en reell reduksjon på mer enn 50% i CO2 belastning (A1-A3) forhold til markedsgjennomsnittet og som trygt kan velges for å minske CO2-fotavtrykket for de fleste prosjekter.

Nå har vi også valgt å vise klimafotavtrykket på fakturaene dine slik at du også kan se hvor mye CO2 utslipp du har kjøpt. Dette er regnet ut på følgende måte: Hver eneste vare i vårt vareregister er vurdert for klimautslipp i COekvivalenter (kg CO2e/kg produkt) og sammenlignet med snittutslippet i verden og hva som er det beste vi kan få tak i. I mange tilfeller vil dette være produkter som ligger på lager i form av Miljømetall, eller andre ganger kan det være produkter som vi kan legge opp som Miljømetall hvis interessen er stor nok.

Transport er vurdert som et snitt utslipp per kjørerute.

Vi ønsker å bli mer og mer nøyaktig i disse beregningene og vil fortløpende gjøre endringer for å oppnå større nøyaktighet.

Miljømetall vil i tiden frem til 2025-26 i all hovedsak bestå av skrapbaserte produkter. Etter det vil vi gå over til hydrogenbaserte materialer. Miljømetall™ vil uansett være et godt alternativ for å sikre miljøgevinsten allerede nå.

Miljømetall™ er et registrert varemerke eid av Norsk Stål. Les mer om Miljømetall ™ eller ta en kikk på produktutvalget her. Nysgjerrig på andre miljø- og bærekraftstiltak Norsk Stål gjør? Les mer her.

Interessert i å lære mer om stål som sirkulært materiale? Se Norsk Stålforbunds video "Stål varer evig" her, som beskriver hvordan stål kan ombrukes. Du kan og lese om hvordan vi jobber med ombruksstål.

Ved spørsmål er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med Ingvald Aase eller ring han på 98240342.