Viknaslipens "Optimist" bygget med vannskjært aluminium fra Norsk Stål

"Optimist" fra Viknaslipen ble bygget med vannskjært aluminium fra Norsk Stål.

«Optimist» er 10.98 meter lang, har en bredde på 4,70 meter og er konstruert av Marin Design. Serien heter MD 36 Fish. Totalsummen for ferdig rigget fartøy er rundt 10 millioner kroner.

Verftet i Hansvika har levert mange båter i denne serien, men dette er det første fartøyet levert av Viknaslipen som er bygd som reketråler. MD 36 er kompakte båter bygd for å kunne driftes av én mann, men har godkjenning for et mannskap på tre.

Viknaslipen leverte med dette sin andre båt på under to uker, og har ytterligere tre under bygging ved verftet i Hansvika.

Norsk Stål er stolte av å bli valgt som leverandør av aluminium til denne konstruksjonen, noe som kanskje krediteres at vi har Nordens største, og mest avanserte vannskjæremaskiner. Vi har levert skårne plater og profiler fra vårt moderne stål og metallsenter – og bidro til å realisere suksessen til «Optimist». Vannskjæreren er utstyrt med to skjærehoder for store formater. Maskinen kan skjære de fleste materialkvaliteter, og skjærebordets mål er på hele 4 x 12 meter.

Spør oss gjerne om et tilbud dersom dere har et prosjekt som kan være aktuelt!

Relaterte artikler