Studentorganisasjonen Propulse NTNU bruker Norsk Stål

Studentorganisasjonen Propulse NTNU bruker Norsk Stål
Norsk Stål støtter studentorganisasjonen Propulse ved NTNU med stålmaterialer til sitt rakettprosjekt!

Som Norges største og eldste stål og metallgrossist er det viktig for oss å sponse forskjellige prosjekter, arrangementer og organisasjoner for barn og unge. I denne månedens referanse ønsker vi å framheve Propulse NTNU, som vi i Norsk Stål har støttet i 2020 og 2021.

Propulse NTNU er en frivillig studentorganisasjon som drives av fulltidsstudenter ved Norges Teknisk-naturvitenskapelige Universitet. Målet deres er å gi studenter praktisk erfaring med ingeniørprosjekter. Helt konkret jobber organisasjonen for å lage en rakett som de skal delta med i verdens største internasjonale rakettkonkurranse for studenter - Spaceport America Cup i New Mexico, USA. Lagene dømmes basert på teknisk design, ytelse, simuleringsnøyaktighet, innovasjon, sikkerhet og dokumentasjon.

Vi er alle fulltidsstudenter som jobber med dette prosjektet i vår fritid. Sammen legger vi inn mange timer i dette prosjektet og det er utrolig gøy å se hvor langt dette tar oss. Samtidig er innsats og tid ikke de eneste faktorene. Vi er også avhengig av ressurser for å kunne komme lengre og derfor er vi veldig takknemlige for den støtten vi får ifra sponsorene våre og andre bedrifter som dere i Norsk Stål sier Vebjørn Bratlie, Propulse NTNU

Prosjektet gjennomføres vanligvis på cirka 9 måneder, og ikke minst blir alt gjort på fulltidsstudentenes fritid. Tiden fylles med mange aktiviteter som fører til høyt produktivitetsnivå og kontinuerlig læring blant medlemmene. Raketten blir designet for å utføre et bestemt vitenskapelig oppdrag som defineres av medlemmene i organisasjonen.

Materialet Norsk Stål har sponset blir benyttet i utløsningsmekanismen til fallskjermen, og til diverse applikasjoner til forsknings og utviklingsprosjektet av hybridmotoren.

Norsk Stål er veldig glad for å kunne bidra til dette spennende prosjektet og ønsker Propulse NTNU lykke til!

Relaterte artikler