Staverns svar på Venezia bygges på armering fra Norsk Stål

Staverns svar på Venezia bygges på armering fra Norsk Stål
Norsk Stål leverer 200 tonn med armering til Agnespassasjen i Sjøparken.

I gangavstand fra Stavern bygges et av Norges mest unike boligprosjekter, Sjøparken Agnes. Inspirert av Venezia kommer et nabolag basert på boligøyer som knyttes sammen av sjarmerende kanaler og broer. Både båter, bistro, treningssenter og andre servicetilbud vil få sin faste plass når prosjektet står ferdig.

Med sine 250 mål vil Sjøparken være et helt spesielt nabolag langs sjøen i Vestfold og Telemark. Prosjektets første boligøy, Agnes Brygge, gjorde at Sjøparken vant Larvik kommune sin byggeskikkspris sammen med MER Arkitektur AS i november 2018. 

Neste byggetrinn er godt i gang per august 2020. Den nye boligøyen "Agnespassasjen" bygges av enteprenør Backe Vestfold Telemark AS, og til konstruksjon av denne har Norsk Stål levert godt over 200 tonn med armering. Øyen bygges som en kunstig halvøy med utfylling i sjøen. Samtidig bygges et stor parkeringskjeller som forbinder øyen med land, sammen med en bro. Agnespassasjen er den andre av totalt fire planlagte øyer. 

Ifølge Sjøparken er estimert ferdigstillelse av Agnespassasjen 4. kvartal 2021. Leilighetene får utsikt mot Svenner, hav og horisont, men også inn mot det skjermede torget, kanal og lune uteområder med nedtrapping mot vann/kanal. Alle leilighetene får minst én flott uteplass, og flere har også egne takhager. Med enkel tilgang til vannet er det lett å kombinere livet på sjøen med hverdagen. I tillegg er Sjøparken lokalisert i gangavstand fra Stavern - byen med flest soldager i Norge!

Norsk Stål er takknemmlig for å kunne levere armering til dette unike prosjektet sammen med entreprenør Backe. Ikke minst, så gleder vi oss til å ta en kaffe i solveggen når bistroen i Sjøparken står klar om noen år. 

Relaterte artikler