Prismelding 6. januar 2021

Historisk store oppganger i stålmarkedet som selv ikke kronen stopper.

Stålmarkedet fortsetter oppover inn i nyåret. Det er ikke bare produksjonskapasiteten som driver prisene, men også store høyninger i råvaremarkedet. Skrapstål og jernmalm har de største økningene vi har sett siden oppgangen etter finanskrisen i 2008. Mange europeiske leverandører har trukket seg ut av markedet fordi de sliter å holde tritt med økningen av råmaterialene. Flere bedrifter i Europa får ikke tak i materialene de trenger for å dekke etterspørselen. Forbruket av stål har også økt noe, men mange har nok kjøpt inn for å sikre seg tilgang.

Den styrkede kronen får større effekt på annet metall. Aluminiumsprisene er litt ned, men ganske stabil etter oppgangen før jul. Aluminiumsprofilene får denne oppgangen nå. Rustfritt stål får også noe økning i legeringstillegg, ellers er prisene stabile grunnet kursutviklingen. Kobber stiger videre fra fjorårets høyeste nivå, men med litt mindre fart. Sink holder seg stabilt, mens blyet går noe nedover.

Se den siste prismeldingen her (.pdf). De fleste produkter vil ligge i nærheten av disse endringene, men avvik vil forekomme.

Logg deg inn i vår nettbutikk for full tilgang til dine priser!

Relaterte artikler