Prismelding 1. oktober 2020

Prisene stiger grunnet en oppsving i stålmarkedet og svekkelse av kronen.

Prisene i oktober stiger jevnt over på blant annet på bakgrunn av en svekket norsk krone. I tillegg til en svakere krone har markedet i Europa begynt å bevege seg, og det har ført til raskt stigende priser. Dette gjelder de fleste segmenter, men spesielt mer aktivitet fra bilindustrien har presset prisene oppover.

Europeiske stålverk har stengt ned kapasitet i begynnelsen av pandemien. Dette sammen med endret importregulering har ført til at prisene på galvanisert og varmvalset coil har økt.

En annen faktor for verkenes prisøkning er økte råvarepriser på skrap og jernmalm. Den siste tiden har marginene til verkene blitt svekket betydelig, og de har søkt muligheter til å øke prisene.

Prisene på metall som bly, kobber og sink har holdt et høyt nivå den siste tiden, men opplever nå en nedgang i prisene. Aluminium justeres også oppover i tråd med hvordan utviklingen har vært den siste tiden, men er hovedskalig preget av valutaen.

Se den siste prismeldingen her. De fleste produkter vil ligge i nærheten av disse endringene, men avvik vil forekomme. Logg deg inn i vår nettbutikk for full tilgang til dine priser!

Relaterte artikler