Prismelding 1. mars 2021

Prismelding 1. mars 2021
Rustfritt, aluminium og kobber går opp, og mange produkter har fått lange ledetider. Karbonstål, andre metaller og valuta har lite endringer.

Det er relativt stabilt på karbonstålmarkedet. Prisene holdes oppe ved høy etterspørsel, mangel på produksjonskapasitet og fremdeles strenge importtiltak i EU. Endringene i Norsk Stål sine priser denne måneden kommer fra korreksjoner og implementering av oppgangene man hadde i begynnelsen av året.

Legeringstillegget for rustfritt går videre opp. Nikkelprisen har gått forbi toppen man hadde på høsten i 2019, og må tilbake til 2014 for å finne tilsvarende nivå. Aluminium har steget ganske kraftig gjennom måneden den også. Ledetidene for både rustfritt og aluminium er lang, hvor enkelte verk bekrefter levering nærme høsten.

Kobberprisene har også fått en høy oppgang, og ligger nå nærme det høyeste nivået på 10 år. Oppgangen kommer fra forventet økt etterspørsel, og at man ikke klarer å produsere nok for å møte denne. Dette har gjort at flere finansielle institusjoner spekulerer i kobber. Sinkprisene hentet inn nedgangen som kom i slutten av januar, og bly får også en svak oppgang. Den norske krone er stabil mot våre viktigste handelsvalutaer, og påvirker ikke prisene i særlig grad.

Se prisendringene her (.pdf). De fleste produkter vil ligge i nærheten av disse endringene, men avvik vil forekomme.

Logg deg inn i vår nettbutikk for full tilgang til dine priser!

Relaterte artikler