Prismelding 1. april 2021

Fremdeles lite ledig kapasitet og lange leveringstider. Tynnplater, kaldformede rør, aluminium og rustfrie rør får en større oppgang. Den norske kronen har blitt litt sterkere.

Situasjonen med lite ledig kapasitet og lengre ledetider vedvarer. Prisene holdes oppe av mange forespørsler på et begrenset volum. Vaksineeffekten ser ut til å øke aktivitetsnivåene og holder etterspørselen oppe. Det diskuteres om EU vil endre eller fjerne tariffene for import av stål til sommeren som følge av den vanskelige leveringssituasjonen. Tynnplatene, som er noen av de produktene med størst prisøkning, justeres nå etter å ha vært stabile gjennom årets første kvartal. Ellers har kaldformede rør og profiler gått opp på lite tilgjengelighet, samt også hulprofiler som øker noe.

Aluminium fortsetter å stige sakte oppover på plater. Profilene får en litt større økning inn i neste kvartal. Ledetidene for aluminium har gått fra høst til vinter, og noen også neste år fra de mest populære verkene. Vi jobber heldigvis langsiktig med leverandørene, og har sikret tilgang. Rustfritt har unormalt lange ledetider, men prisene holdes stabile med unntak av rustfrie rør og hulprofiler som korrigerer prisene etter markedet oppover. Kronen til Norge har styrket seg, og bidrar med å trekke prisene nedover.

Se prisendringene her (.pdf). De fleste produkter vil ligge i nærheten av disse endringene, men avvik vil forekomme.

Logg deg inn i vår nettbutikk for full tilgang til dine priser!

 

Relaterte artikler