Norsk Stål og SSAB starter samarbeid om fossilfritt stål

Norsk Stål og SSAB starter samarbeid om fossilfritt stål
Norsk Stål har inngått en avtale med SSAB, og vil være deres første eksterne distributør av fossilfritt stål på det norske markedet fra 2026.

Oversatt fra SSAB sin pressemelding om samarbeidet.

"Norsk Stål anser fossilfritt stål som essensielt på vår reise mot mer bærekraftig ståldistribusjon. Vi har lenge hatt et nært forhold til SSAB, og er veldig fornøyd med dette samarbeidet om fossilfritt stål. Vi ser frem til at dette produktet kan legges til i vår Miljømetall-portefølje og til å kunne tilby våre kunder samme høye kvalitet som før, men med en enda sterkere bærekraftsprofil", sier Helge Runer, administrerende direktør i Norsk Stål AS.

"Jeg er glad for å ønske Norsk Stål velkommen som partner innen fossilfritt stål. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp ved å introdusere fossilfritt stål på det norske markedet", sier Matts Nilsson, Head of Sales Sverige & Norge i SSAB. "Sammen bygger vi fossilfrie verdikjeder helt frem til sluttkunden."

SSAB planlegger å revolusjonere hele stålproduksjonsprosessen. De har som mål å levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i løpet av 2026 og i stor grad eliminere karbondioksidutslipp fra egen virksomhet rundt 2030. SSAB samarbeider med jernmalmprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet til utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stålproduksjon, og erstatte kokskullet som tradisjonelt brukes til jernmalmbasert stålproduksjon med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Denne prosessen eliminerer praktisk talt karbondioksidutslipp i stålproduksjon.

Les mer om Norsk Stål sin portefølje av Miljømetall- produkter HER.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Matts Nilsson, Head of Sales Sweden & Norway at SSAB, +46 70 331 7519, matts.nilsson@ssab.com
Ingvald Aase, Miljøansvarlig, +47 982 40 342, ia@norskstaal.no

Relaterte artikler